Despre noi...

Despre Rawlplug

Rawlplug face parte din grupul Rawlplug, un producător activ de soluții și elemente de fixare la nivel global.

Rawlplug este de fapt responsabil pentru invenția primului diblu de perete și a primei ancore mecanice care au fost folosite vreodată. Portofoliul nostru contemporan este reprezentat de 30.000 de produse utilizate în vasta zonă de construcții, pornind de la lucrări de acoperișuri, structuri de lemn și grădinărit, inclusiv tâmplărie, porți și garduri, fațade, drumuri și poduri, structuri din oțel, beton și construcții civile, până la finisaje interioare și scule.

Există 11 categorii de produse în portofoliul nostru obișnuit: ancore chimice, ancore mecanice, fixări cadre, fixări pentru sisteme termoizolante, fixări pentru acoperișuri plate, sistem pasiv de protecție împotriva incendiilor, spume și materiale de etanșare, elemente de fixare, sisteme de fixare directă, accesorii și consumabile pentru scule electrice, capsatoare. Și indiferent dacă produsele noastre sunt utilizate în șantierele de proiecte de investiții internaționale sau pentru lucrări de finisare a gospodăriilor, garantăm fiabilitatea și siguranța tuturor acestor soluții pentru clienții noștri.

Trecutul nostru este fundamentul prezentului și viitorului nostru

Astăzi, Rawlplug face parte dintr-un grup internațional de companii ce pot fi accesate în aproape toate colțurile lumii. Dar istoria noastră a început în Marea Britanie în anul 1910, atunci când John Joseph Rawlings, fondatorul companiei, a câștigat proiectul pentru renovarea clădirii Muzeului Britanic. De ce este atât de important? Deoarece sarcina care i-a fost încredințată a depășit cu mult capacitățile tehnice din vremurile respective și asta pentru că instalarea prevăzută a sistemelor electrice trebuia finalizată într-un mod discret, cu cât mai puține perturbări. Atunci John Rawlings a venit cu ideea sa revoluționară - primul diblu de perete!

Diblul de perete, conform designului lui Rawlings, a fost realizat din fibre de iută îmbibate într-un amestec de sânge de animal și adeziv. După ce a fost plasat într-un orificiu găurit manual, tubul de fibre s-a expandat sub presiunea șurubului condus înăuntru, ceea ce a mărit împingerea din interiorul găurii. Acest lucru a permis fixarea diferitelor elemente pe pereți fără a deranja structura peretelui și fără a distruge tencuiala.

Joseph Rawlings

Invenția a fost atât de revoluționară încât a ajuns rapid să fie aplicată în diverse aplicații din zona vastă a industriei construcțiilor.

Acest eveniment a marcat chiar începutul mărcii Rawlplug, înregistrată oficial în anul 1912. Evoluția sa a continuat până a devenit sinonimă cu modernitate, siguranță și fiabilitate. Pe măsură ce numele companiei s-a schimbat de la Rawlplug Brothers la The Rawlplug Company Ltd. a început și noua eră a industriei de fixare, nu numai bazată pe fabricarea și distribuția de produse, ci și pe consultanță tehnică specifică pentru acestea.

Rawlplug lucrează de 100 de ani pentru a-și construi imaginea de expert indiscutabil. Chiar dacă proprietarii companiei s-au schimbat de-a lungul deceniilor, ne-am păstrat întotdeauna promisiunea făcută clienților noștri de a oferi soluții de ultimă generație în care pot avea încredere. Ne bucurăm că putem dezvolta moștenirea primită de la compania Rawlplug Ltd..

Portofoliul nostru complet de produse este extins cu servicii complementare pentru profesioniști

Rawlplug oferă instrumente profesionale și extrem de specializate dedicate inginerilor și proiectanților, care le oferă un sprijin adecvat și cuprinzător pentru fiecare nivel de implementare a proiectului. EasyFix, BIM Rawlplug sau Biblioteca Tehnică sunt doar câteva dintre soluțiile pe care le oferim.

Nu uităm niciodată de clienții noștri care pot conta pe sprijinul nostru complet. Avem la dispoziție o echipă de ingineri și specialiști care furnizează cu bucurie tot ajutorul necesar la seminarii și atelierele de instruire cu privire atât la selecția, cât și la aplicarea produselor noastre. Portofoliul nostru este completat cu un sistem inovator de prezentare a produselor, adaptabil la orice spațiu și la specificul punctelor de vânzare.

Știm ce contează cu adevărat în afacerea noastră și, anume, orientarea către client

În ceea ce privește distribuția produselor, structura actuală Rawlplug țintește 3 grupuri cheie:

  • Trade, respectiv depozite de construcții individuale sau în lanț și alte magazine specializate în activități;
  • Construcții, respectiv dezvoltarea unei relații directe cu cele mai mari companii de construcții de pe piața din România;
  • OEM-uri (producători de echipamente originale) cărora le furnizăm soluții de fixare pe care le introduc ca componente încorporate integrate cu propriile sisteme de construcții.

Fiecare segment reprezentativ este deservit de o echipă dedicată, specializată în domeniul de expertiză necesar din zona respectivă și responsabilă pentru relațiile de afaceri și consultanța de vânzări. Suntem aproape de clienții noștri și le oferim acestora servicii personalizate ori au nevoie.

De asemenea, considerăm că este important să oferim acces la cursuri de instruire, consultanță tehnică sau testare nu numai reprezentanților distribuitorilor noștri, ci și clienților lor.

Inginerii și designerii formează un grup separat de clienți de care este responsabil Departamentul Tehnic - experți autentici în domeniu, responsabili de consultanță tehnică, inclusiv de pregătirea calculelor specifice necesare pentru proiectul dorit. Departamentul Tehnic din cadrul companiei Rawlplug poate conta pe un sprijin puternic din partea echipei de inginerie Rawlplug de la sediul central.

Lucrând la Rawlplug suntem mereu implicați în dezvoltarea canalelor de distribuție a produselor și ne străduim să răspundem tuturor așteptărilor de pe pieță. Din dorința de a crește confortul, calitatea și eficiența serviciilor pentru clienții noștri, am extins posibilitate de comandare a produselor prin intermediul platformei de comerț electronic extrem de avansate.

Echipa noastră combină experiența cu deschiderea spre inovație

Întreaga noastră echipă este formată din experți în domeniul soluțiilor de fixare. Sunt profesioniști din industrie cu mulți ani de experiență în domeniul vast al ingineriei construcțiilor, care și-au petrecut întreaga viață profesională în imediata apropiere a clienților, fără a renunța niciodată la provocare.

Colaborarea strânsă și schimbul de experiență între proiectanți, contractori, clienți și echipa internațională Rawlplug transformă soluțiile pe care le propunem în consultanță autentică. În timp ce îi sprijinim, aplicăm întotdeauna cele mai bune practici, ținând cont de toate etapele proiectelor, începând de la proiectare până la sfârșitul execuției. Recomandările noastre se bazează pe echilibrul stabilit între nevoile reale și mediu, aspectele de siguranță, fiabilitate și calitate.

În plus, dorim ca relațiile noastre cu clienții să nu fie doar pe deplin profesionale și orientate către afaceri, ci și cordiale, prietenoase și bazate pe comunicare. Și deși clienții noștri au nevoi diferite și fiecare le consideră a fi prioritare, ceea ce înțelegem în mod evident este că toate nevoile sunt importante pentru noi și încercăm să le tratăm pe toate în mod excepțional. Suntem acolo pentru clienții noștri, afișând flexibilitate zi cu zi, deoarece pentru noi sunt mai mult decât clienții noștri.