Burghie pentru beton

Alegeți produsul dorit

Categoria de unelte burghiu beton este destinată realizării găurilor cilindrice și axiale pentru ancore și dibluri, în beton și beton armat. Deoarece substratul de lucru este unul cu duritate foarte mare, este important ca un burghiu pentru beton să funcționeze eficient în condiții dificile.

Modelele de burghiu de beton au marginea de contact groasă, pentru a face față suprafețelor dure, iar vârful este puțin evidențiat, pentru a asigura o centrare bună și este confecționat din carbură de tungsten, fiind lipit de arborele principal din oțel spiralat. Muchiile de tăiere sunt adaptate pentru a săpa în substrat. Funcționeaza atât prin rotație, cât și prin impact, fiind utilizate cu mașini electrice cu percuție și cu ciocane rotopercutoare.

Rawlplug oferă în această categorie burghie pentru beton cu 2 muchii de tăiere din carbură și 2 canale de evacuare pentru praf. RT-SDSA este un burghiu de rotopercuție de la Rawlplug, compatibil cu metoda de găurire SDS Plus, potivit pentru substraturi nearmate sau pereți de cărămidă și beton ușor. Un alt burghiu de beton din această clasă este RT-SDSB, un burghiu Brickdrill pentru găuri în zidărie.

Pentru forarea găurilor destinate ancorelor chimice și mecanice în substraturi cu duritate mare sunt recomandate unelte de tip burghiu beton cu multiple muchii de tăiere (pot ajunge până la 6 muchii). Modelele RT-SDSR și RT-MAXT de la Rawlplug, din categoria Supreme asigură rezistență la torsiune, durabilitate și precizie în realizarea găurii.  Pentru un burghiu beton, 8 mm este un diametru foarte utilizat la lucrări de realizare a găurilor pentru ancore metalice și chimice în beton armat și nearmat. Modelul RT-SDSR Rebardrill de la Rawlplug, cu 3 muchii de tăiere, oferă rezistență crescută la uzură și durabilitate în exploatare.

La RT-MAXT, un alt model de burghiu beton, 12 mm este cel mai mic diametru din oferta Rawlplug de burghie compatibile cu sistem de prindere SDS Max, mergând până la un maxim de 45 mm.

Seria de modele de burghie Dustlessdrill de la Rawlplug este echipată cu un adaptor din cauciuc, care permite atașarea unui aspirator pentru o găurire fără praf. Designul burghiului de acest tip are două găuri care permit forarea cu extragerea simultană a prafului și a reziduurilor, asigurând realizarea unei găuri netede și curate. Îndepărtarea rapidă a prafului și a reziduurilor mărește viteza de găurire și crește lungimea de viață a burghiului.De asemenea, găurile făcute nu necesită curățare înainte de fixare, micșorând astfel timpul de ancorare. RT-SDSH este un burghiu de beton SDS Plus, iar RT-MAXH este SDS Max.

Burghiele de rotopercuție Aggressor (RT-SDSA Aggressor, RT-SDSA-SET1 Aggressor, RT-SDSA-SET2 Aggressor) de la Rawplug, destinate realizării găurilor în beton nearmat au spirala tratată termic pentru rezistență sporită și beneficiază de Certificatul Internațional SicherSafe.

La găurirea materialelor dure este recomandată folosirea unor viteze de rotație reduse, pentru a evita supraîncălzirea vârfului burghielor. Este foarte important și ca praful rezultat din procesul de găurire a substraturilor să fie periodic îndepărtat pentru a evita uzura prematură a burghiului. Indiferent de calitatea burghiului de beton folosit, doar folosirea unor bormașini cu percuție și ciocane rotopercutoare din clase superioare poate asigura rezultate de calitate.

 Sistemele de prindere a burghielor SDS Plus și SDS Max

 Sistemul de prindere SDS este un standard din domeniul construcțiilor care se referă la sistemul de prindere a burghiului în mandrina. Față de coada cilindrică a burghielor, cele cu sistem SDS au canale care nu permit burghiului să alunece și să se învârtă în gol atunci când este folosit pentru a da o gaură. Cu sistemul SDS, timpul de schimbare a burghiului și de strângere a mandrinei mașinii de găurit electrice a scăzut. Utilitatea acestui sistem de prindere este maximă în special pentru utilizarea modelelor de burghiu beton, care lucreaază în medii cu duritate mare.

SDS Plus a apărut ulterior, acest sistem de prindere fiind compatibil cu burghiele SDS. Noul sistem este întâlnit pe ciocanele rotopercutoare mici și medii, pentru găuri în beton până la 32 mm.

Potrivit pentru uzul industrial, sistemul de prindere SDS Max se regăsește pe cele mai puternice modele de ciocane rotopercutoare. Deși nu este compatibil cu burghiele de beton SDS Plus, cu ajutorul unui adaptor, se poate folosi și cu acest tip de mandrină.

Față de burghiele cu corp simetric, unde coada și corpul au același diametru, la burghiele SDS Pus și SDS Max corpul are un diametru diferit de cel al cozii, fiind mai mare.

filtrarea nu a returnat rezultate

Știați că?

Știați că atât sarcinile seismice, cât și cele de incendiu, pot fi calculate cu EasyFix?

0