Burghie pentru metal și lemn

Alegeți produsul dorit

Modelele de burghie pentru metal și lemn din oferta Rawlplug fac parte din categoriile Premium și Supreme de la Rawlplug, asigurând performanțe ridicate la realizarea găurilor în diverse substraturi de metal sau lemn.

Uneltele de tip burghiu metal sunt potrivite pentru găurirea oțelului, fontei și a materialelor neferoase. Pot fi realizate din oțel de înaltă calitate, ceea ce garantează o durată mare de viață, precum modelele de burghie metal RT-HSSP sau RT-HSSL, de la Rawlplug. O altă categorie de burghiu pentru metal este cea realizată din cobalt, fabricat din oțel de mare viteză HSS M25, cu 5% amestec de cobalt. Un set burghie metal RT-HSSC poate rezista la temperaturi și viteze ridicate, având o duritate foarte mare.

Modelele standard de burghiu metal sunt realizate din oțel și sunt adecvate pentru găurirea metalelor moi, precum aluminiul și cuprul. Vârful conic este tăiat în diverse unghiuri, care diferă în funcție de duritatea materialului pe care sunt folosite. Cea mai mare parte a burghielor pentru metal au formă cilindrică și vârful ascuțit lla un unghi de 118°. Burghiele din cobalt, crom-vanadiu sau carbură de titan sunt folosite pentru metale dure precum oţelul inoxidabil.  Sunt realizate din oțel HSS cu clasă ridicată de duritate, au un unghi al vârfului mai aplatizat, de 135°, pentru a se centra mai bine și trebuie răcite în timpul operațiunilor de găurire cu ulei special.

Viteza de rotație a unui burghiu metal trebuie adaptată în funcție de diametrul acestuia. Cu cât materialul de găurit este mai dur, cu atât turaţia ce trebuie folosită trebuie să fie mai redusă.

Un burghiu metal aparte este modelul conic gândit special pentru a găuri foi de grosime redusă din oțel, fontă, metale neferoase, dar și plastic. Datorită faptului că este realizat din titan, asigură obținerea unor orificii perfect circulate, cu margini bine definite.

Gama de aplicații pentru modelele de burghiu metal din oferta Rawlplug cuprinde profile metalice, tablă zincată, oțel de construcții, aluminiu și oțel inoxidabil.

Pentru găurirea lemnului și a materialelor pe bază de lemn sunt necesare burghie cu canale largi de evacuare și cu tăiere precisă, pentru a nu deteriora marginile substratului. Rawlplug are în ofertă modelul RT-FWD, un burghiu lemn pentru cofraje, realizat din oțel de aliaj de înaltă calitate, pentru durabilitate ridicată în exploatare. Tija este tratată termic și lungimea sa permite realizarea de găuri adânci. Un burghiu pentru lemn poate fi regăsit în numeroase forme, având diferite utilizări, în funcție de proprietățile fiecărui tip.

Modelul elicoidal sau spiralat este un burghiu lemn recomandat în construcția de acoperișuri și tâmplărie și în lucrările unde se utilizează atât lemn de esență moale cât și lemn de esență tare. Este recomandat ca la utilizarea acestui tip de burghiu să se înceapă cu o gaură de ghidare.

Burghiul cu vârf de centrare este prevăzut cu vârf ascuțit și mai extins pentru a permite centrarea. Datorită celor doi pinteni care încadrează vârful, acest tip de burghiu lemn realizează găuri precise, drepte, cu o margine bine definită.

Cunoscut si sub denumirea de “spadă“, burghiul plat are corpul tip pană. Este folosit la prelucrarea lemnului de esenta moale, panouri și materiale ușoare utilizate în construcții și realizează găuri de dimensiuni mari.

Burghiul cu trei vârfuri pentru lemn este folosit pentru a realiza găuri de dimensiuni mici, cu mașini electrice.

Burghiul freză pentru lemn are cap de centrare și vârfuri de tăiere foarte ascuțite, pentru a nu se bloca în material. Se folosește la găuri de dimensiuni medii sau mari în diverse materiale precum MDF, lemn stratificat sau PAL.

Majoritatea tipurilor de burghie pentru lemn se montează pe mașini electrice de găurit, dar unele tipuri sunt mai eficiente dacă sunt folosite cu o coarbă. Aceasta permite o rotație lentă, precisă și mai eficientă pe anumite tipuri de lemn.

Fie că este vorba de burghie metal sau burghie pentru lemn, fiecare model include un anumit tip de informații, în fucție d ediametru. Dacă burghiul are un diametru de până la 2 mm, nu conține nici un marcaj. Pentru modelele de burghu cu un diametru cuprins între 2 și 3 mm, acesta include informații despre gradul de oțel și dimensiunea secțiunii transversale. În cazul în care diametrul este mai mare de 3 mm, marcajul include date privind gradul de oțel, diametrul de lucru și logo-ului producătorului.

filtrarea nu a returnat rezultate

Știați că?

Știați că ancorele noastre chimice R-KEX-II și R-KER-II furnizează cele mai mici distanțe de ancorare față de margini și între ancore?

0