Rășinile R-KEX-II, R-KER-II și R-KER sunt testate și certificate CSTB pentru proprietățile de rezistență la foc.
Rășinile R-KEM-II și R-KER sunt furnizate în ambalaje care permit aplicarea cu ajutorul pistoalelor de silicon standard. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că forța necesară pentru a injecta rășina din cartuș este mult mai mare decât cea aplicată pentru a injecta silicon. În consecință, pistolul dumneavoastră de silicon trebuie să fie suficient de robust pentru a aplica rășina într-un mod corespunzător.
Ancorele chimice R-KEX-II pot fi folosite în găurile diamantate.
Rășinile Rawlplug pot fi instalate în găuri inundate. Produsele precum R-KEX-II, R-KER-II, R-KER, R-KEM-II, R-CAS, R-HAC, R-CFS+ sunt rășini aprobate pentru utilizare în găuri uscate și umede.
Numărul de operațiuni de fixare pe care le puteți efectua folosind rășină depinde de diametrul găurii, adâncimea de ancorare și volumul cartușului. Vă recomandăm să descărcați programul EasyFix 4 care are un calcul precis de consum de rășină.
Încălzirea unei ancore la temperaturi ridicate va avea un efect negativ asupra capacității sale de încărcare. În timpul sudării ar trebui să asigurați o răcire optimă a sudurii pentru a controla transferul de căldură la ancoră.
Ancorele chimice sunt diferite în ceea ce privește cuplurile de strângere adecvate din cauza diametrului tijei și a tipului de substrat. Consultați fișa tehnică a produselor, disponibilă pe site, pentru a găsi parametrii de instalare.
Fiecare rășină are propriul timp de întărire caracteristic, fiind influențat de o serie de factori. Aceasta include compoziția chimică a rășinii, temperatura externă și temperatura substratului. Timpul de întărire al unei rășini HYBRID este mai scurt decât cel al unei rășini epoxi. Consultați pagina cu produse pentru informații detaliate despre timpul de întărire al tuturor rășinilor disponibile.
Sita din plasă metalică (SP-CE) sau din plastic (R-PLS) trebuie utilizată la ancorarea unei tije filetate în substraturile goale. Diametrele individuale ale tijei filetate necesită dimensiuni specifice ale sitei care pot fi consultate în fișa tehnică disponibilă pe site.
Pentru betonul fisurat folosiți rășini de tip R-KEX-II, R-KER-II, R-KER și R-CFS+KERII.
R-KEX-II, R-KER-II, R-KER, R-CFS+KERII și R-HAC-V pot fi utilizate cu armături post-instalate.
Ancorele mecanice testate pentru rezistența la foc sunt: R-HPTII-A4, R-HPTII-ZF, R-BPL, R-RBP, R-SPL-II, R-DCA, R-DCL, R-DCL-A4, R-LX.
Nu, cu ancorele R-DCA ar trebui să utilizați doar un instrument de setare cu diametrul adecvat (de exemplu unul care se potrivește cu diametrul de ancoră) furnizat de Rawlplug.
Pentru aplicații de fixare în substraturi din alte materiale decât beton armat și beton utilizați ancora mecanică R-RB. Este adecvată pentru plăci de beton cu goluri din clasa C20/25, cărămidă solidă din clasa ≥ 20, cărămidă silico-calcaroasă plină, blocuri ușoare de beton din clasa ≥ 5 sau blocuri de beton gol. Accesați site-ul www.rawlplug.ro pentru multe informații despre ancora R-RB.
Este posibilă utilizarea R-HPTII-ZF (testată pentru utilizare în mediul coroziv clasa C4) în locul ancorelor din oțel inoxidabil A4 după consultarea cu asistență tehnică.
Da, ancorele șurub pentru beton de tip R-LX sunt potrivite pentru aplicații multiple.
Conform ETAG, ancorele mecanice zincate nu sunt potrivite pentru aplicații exterioare. Puteți folosi doar ancorele din oțel inoxidabil în exterior. Veți găsi informații despre ancorele din oțel inoxidabil în fișa produsului disponibilă pe site. Cu toate acestea, după consultarea anterioară cu consilierul tehnic și în condiții specifice, ancorele R-HPTII-ZF sunt aprobate condiționat pentru aceste aplicații.
Este obligatorie curățarea reziduurilor din găurile forate cu ajutorul unei perii și a unei pompe manuale, de 4 ori. Pe site regăsiți toate instrucțiunile grafice de curățare a găurilor împreună cu specificațiile tehnice ale fiecărei ancore mecanice.
Ancorele mecanice se caracterizează prin cupluri de strângere specifice. Consultați fișa tehnică pentru ancora utilizată înainte de instalare.
Ancorele mecanice se caracterizează prin cupluri de strângere specifice, care diferă în funcție de diametrul tijei și de tipul substratului. Consultați pagina produselor pentru a găsi ancora pe care o utilizați și tabelul corespunzător ce conține parametrii de instalare. Citiți valoarea cuplului de strângere corespunzător în funcție de diametrul tijei.
Grosimea minimă a stratului de zinc este de 5 μm, în timp ce ancorele R-HPTII-ZF sunt acoperite cu cel puțin 12 μm de zinc.
C4. La verificarea cu consultantul nostru tehnic, acestea pot fi, de asemenea, utilizate pentru categoria C5.
Vă recomandăm să folosiți o cheie dinamometrică pentru strângerea ancorelor mecanice pentru a vă asigura cuplul necesar.
Următoarele ancore mecanice pot fi instalate în beton fisurat: R-HPTII-A4, R-HPTII-ZF, R-RB, R-SPL-II, R-DCA, R-DCL, R-DCL-A4, R-LX. Pentru mai multe informații despre produsele noastre accesați fișa tehnică disponibilă pe site.
Folosirea montajul ascuns al fixărilor împreună cu capacele de fixare a izolației KES fac posibilă evitarea efectului de fațadă pestriț. Puteți utiliza o serie de produse ale brandurile Rawlplug și Koelner pentru montajul ascuns (ex. R-TFIX-8SX). Pentru mai multe detalii accesați fișa tehnică a produselor..
Da. Acest tip de fixare este disponibil la cerere.
Flanșele KWL sunt concepute pentru a crește rezistența la presiunea pe suprafață. Sunt recomandate pentru fixare cu vată minerală, în special atunci când aceasta este foarte moale.
Adâncimea minimă de ancorare depinde de modelul diblului și tipul de substrat. Pentru produsele KI-10, KI-10M, KI-10NS, R-TFIX-8M, R-TFIX-8S, R-TFIX-8SX este de 25 mm și pentru produsul KI-10N este de 60 mm.
Testele de laborator au relevat faptul că distanța dintre diblurile de fixare depinde de o serie de factori:
• greutatea materialului termoizolant, inclusiv adeziv, plasă și tencuială,
• tipul de material din care este alcătuită structura portantă,
• înălțimea clădirii izolate.
Pentru a obține un număr optim de conectori este recomandat să se facă calcule în programul EasyFix.
Vă recomandăm să evitați forajul cu percuție și să folosiți burghiele special concepute pentru zidărie RT-SDSB BRICKDRILL din oferta noastră.
Toate diblurile cu cui metalic. În cazul în care fixarea necesită rezistență la foc crescută vă recomandarea diblului complet metalic MBA cu flanșa metalică MKC.
Creșterea adâncimii de ancorare nu va avea un efect pozitiv semnificativ asupra capacității de încărcare a fixării, dar, de fapt, va reduce proprietățile sale de izolare termică, creând o punte termică mai mare.
Diblurile R-FF1 și R-FFS sunt aprobate pentru toate substraturile din categoriile A, B, C și D.
R-FF1 este disponibil în versiunile cu cap hexagonal și cap înecat, precum și în versiunile cu 3 tipuri de rezistență la coroziune - zincat, Zink Flake și oțel inoxidabil A4. Diblul R-FFS este disponibil doar în versiunea cu cap hexagon și în 2 variante de rezistență la coroziune - zincat și Zink Flake. Toate versiunile au aprobări ETA și au rezistență crescută la foc.
Ambele dibluri au 2 adâncimi de ancorare - redusă și standard. Pentru R-FF1, adâncimea de ancorare este de 50mm și 70mm, în timp ce pentru R-FFS, adâncimea de ancorare este de 40mm și 50mm.