Informații despre investiție

Nume: Metrou București
Locație: București, România
Investitor: Metrorex
Data realizării: 2013
Constructor: Astaldi

Proiect

Metroul București este un sistem de tranzit rapid subteran care servește capitala României, București. A fost deschis pentru prima dată la 16 noiembrie 1979. Rețeaua este condusă de Metrorex. Una dintre cele două părți ale rețelei mari de transport public din București transportă aproximativ 500.000 de pasageri pe zi, comparativ cu cei 2.650.000 de călători din sistemul de tranzit RATB din București. În total, sistemul Metrorex are 69.3 kilometri lungime (43.1 mi) și are 51 de stații.

Proiectul Metroului București a presupus extinderea liniei 5 între Universitate și Pantelimon, construcția depoului Pantelimon 2 și achiziționarea a 30 de trenuri noi pentru această linie. Noua secțiune a legat Centrul de Bucureștiul de Est, crecând numărul anual de pasageri de metrou cu 34 de milioane, la aproape 260 de milioane, oferind celor 350.000 de locuitori o alternativă la transportul la suprafață. Noua opțiune a Liniei 5 de metrou a condus la decongestionarea traficului și la reducerea emisiilor și a nivelului de zgomot.
Pentru proiectul de metrou din București Linia 5 au fost utilizate mai mult de 9.300 cartușe 600 ml rășină expodică R-KEX-II cu armături post-instalate M32 pentru a consolida fundația.

Produse folosite

R-KEX II Supreme Vezi detalii

Galerie

* Numele clădirilor sau construcțiilor, și de asemenea pozele în care sunt prezentate pot fi înregistrate ca mărci comerciale pe numele terților. Rawlplug nu este proprietarul mărcilor comerciale menționate și nu revendică niciun drept asupra acestora. Informațiile și materialele publicate provin din www.rawlplug.com

* Names of the buildings or engineering constructions as well as pictures presenting them may be registered as trademarks in the name of third parties. Rawlplug is not an owner of said trademarks and claims no rights thereto. The published information and materials come from www.rawlplug.com