Informații despre investiție

Nume: Sistem de metrou urban din Moscova
Locație: Moscova, Rusia
Investitor: Compania de Stat „Moscow Metro”
Data realizării: 2020
Constructor: MOSINZHPROEKT

Proiect

Metroul din Moscova este primul sistem de transport subteran pus în funcțiune în Rusia, fiind inaugurat oficial la data de 15 mai 1935. Întregul sistem este format din 15 linii cu o lungime totală de 397 de kilometri și 230 de stații. Conform datelor din anul 2016, 7.1 milioane de pasageri călătoresc în medie în fiecare zi, ceea ce îl face unul dintre cele mai utilizate sisteme de metrou din lume, mai exact al 6-lea după Beijing, Tokyo, Shanghai, Seul și Canton. Primele proiecte pentru un sistem de metrou la Moscova erau deja create în anul 1901 ( pentru comparație, cea mai veche rețea subterană din lume la Londra a început să funcționeze în anul 1863), dar implementarea lor a fost întârziată sau întreruptă de evenimentele istorice.

Prima linie de metrou din Moscova începea din stația Sokolniki până la stația Park Kultury, iar în anii următori rețeaua a fost dezvoltată dinamic, fiind construite două noi linii. Încă de la început, noile stații de metrou au fost proiectate astfel încât să impresioneze pasagerii. Cu toate structurile uimitoare care au fost construite, bogăția de materiale și designurile inovatoare prezentate deasupra tuturor diferitelor scene în spiritul realismului socialist, Metroul din Moscova este considerat astăzi una dintre pietrele de temelie a acestui stil, iar peste 40 de stații au fost recunoscute ca fiind Monumente de patrimoniu arhitectural sau cultural rusesc.

Din păcate, proiectele care implicau o extindere suplimentară și cuprinzătoare au fost întrerupte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. În timpul războiului, tunelurile și stațiile subterane au servit, printre altele, ca adăposturi de raid aerian, iar planul de apărare al orașului presupunea chiar distrugerea completă a metroului dacă inamicul ar fi apărut la porțile Moscovei. Din fericire acest lucru nu s-a întâmplat și în anii postbelici rețeaua s-a putut dezvolta dinamic. Planurile actuale până în anul 2025 implică construcția a peste 130 de kilometri de linii cu 57 de stații noi. Drept urmare, sistemul de metrou din Moscova se va întinde pe 470 de kilometri, cu 260 de stații, iar volumul său va crește astfel cu 56%. Se estimează că acest lucru va permite sistemului să transporte încă un milion de pasageri care vor călători în condiții mult mai confortabile, mai puțin aglomerate decât înainte. Aceasta va însemna, de asemenea, o reducere semnificativă a timpului necesar pentru a ajunge în diverse locuri din oraș și o reducere a traficului în centrele de transport public și pe liniile de transport.

Produse folosite

R-KEX II Supreme Vezi detalii
R-KER Premium Vezi detalii
R-KEM II Universal Vezi detalii
R-HPTII-ZF Supreme Vezi detalii
R-XPT Premium Vezi detalii
R-SPL-II-P Supreme Vezi detalii
R-DCA Premium Vezi detalii

* Numele clădirilor sau construcțiilor, și de asemenea pozele în care sunt prezentate pot fi înregistrate ca mărci comerciale pe numele terților. Rawlplug nu este proprietarul mărcilor comerciale menționate și nu revendică niciun drept asupra acestora. Informațiile și materialele publicate provin din www.rawlplug.com

* Names of the buildings or engineering constructions as well as pictures presenting them may be registered as trademarks in the name of third parties. Rawlplug is not an owner of said trademarks and claims no rights thereto. The published information and materials come from www.rawlplug.com