Informații despre investiție

Nume: Parc olimpic Lyonnais
Locație: Décines-Charpieu / Lyon, Franța
Investitor: OL Groupe
Data realizării: 2016
Constructor: Vinci SA

Proiect

Parcul Olimpic Lyonnais, numit Grand Stade și Stade des Lumières, este un stadion cu 59.186 de locuri, care găzduiește clubul francez de fotbal Olympique Lyonnais din Décines-Charpieu, lângă Lyon. Acesta a înlocuit stadionul lor anterior, Stade de Gerland, în ianuarie 2016. Este locul în care a fost programată Cupa Mondială FIFA Feminin 2019.

La 1 septembrie 2008, președintele Olympique Lyonnais, Jean-Michel Aulas, a anunțat planurile pentru un nou stadion de 60.000 de locuri, numit provizoriu OL Land, care urma să fie construit pe 50 de hectare de teren situate în Decines-Charpieu, o suburbie a orașului Lyon. Stadionul includea, de asemenea, facilități sportive de ultimă generație, două hoteluri, un centru de agrement și birouri comerciale și de afaceri. La 13 octombrie 2008, proiectul a fost agreat de guvernul francez. Proiectul a continuat, estimarea finalizării stadionului fiind până în anul 2015 pentru a permite ca măcar o parte a sezonului Eurogames 2016 să fie jucată înainte de întrerupere.

La 22 septembrie 2009, ziarul francez a raportat că OL Land a fost selectat de Federația Franceză de Fotbal drept unul dintre cele 12 stadioane utilizate la licitația țării pentru UEFA Euro 2016. FFF și-a făcut oficial selecțiile la 11 noiembrie 2009 și orașul din Lyon a fost ales pentru a găzdui meciurile din timpul turneului. După amenajarea sa din anul 2012, construcția stadionului a început în vara anului 2013. Lyon au jucat primul lor meci pe noul stadion pe 9 ianuarie 2016, câștigând cu 4–1 împotriva lui Troyes din Liga 1. Fiecare dintre cele 60.000 de locuri a fost instalat cu ancore expandabile R-XPT-10080 și ancore chimice R-KER.

Produse folosite

R-KER Premium Vezi detalii
R-XPT Premium Vezi detalii

* Numele clădirilor sau construcțiilor, și de asemenea pozele în care sunt prezentate pot fi înregistrate ca mărci comerciale pe numele terților. Rawlplug nu este proprietarul mărcilor comerciale menționate și nu revendică niciun drept asupra acestora. Informațiile și materialele publicate provin din www.rawlplug.com

* Names of the buildings or engineering constructions as well as pictures presenting them may be registered as trademarks in the name of third parties. Rawlplug is not an owner of said trademarks and claims no rights thereto. The published information and materials come from www.rawlplug.com