Informații despre investiție

Nume: The Pump House
Locație: Royal Victoria Dock, East London, Regatul Unit
Investitor: Barrett Homes
Data realizării: 2018

Proiect

Royal Victoria Dock este cel mai mare dintre cele trei docuri regale, adică o parte din zona reamenajată din Estul Londrei. Situate la 14 km de London Bridge, proiectate și construite de George Parker Bidder, acestea au fost deschise în anul 1855 pentru a găzdui nave mari cu aburi. Interesant este faptul că energia hidraulică a fost utilizată pentru prima dată pentru exploatarea utilajelor de andocare, iar docul în sine a fost primul conectat direct la rețeaua de căi ferate, obținând avantaje considerabile în ceea ce privește logistica.

Cât de reușită a fost această investiție de la bun început o dovedește faptul că până în anul 1860, Royal Victoria Dock gestiona 850.000 de tone de mărfuri anual, de două ori mai mult decât anteriorul London Docks. După anul 1960 și după schimbările din transportul maritim aduse de utilizarea containerelor, toate docurile din Londra au început să înregistreze un declin. Royal Victoria Dock a fost în cele din urmă închis traficului comercial în anul 1980. În prezent, London Docklands Development Corporation efectuează reamenajarea majoră a docului, care nu mai servește nave comerciale. Majoritatea clădirilor de depozite (cu excepția celor mai valoroase din punct de vedere istoric) au fost demolate. În partea centrală, cea mai importantă facilitate de astăzi este ExCeL Exhibition Center: un mare loc internațional de conferințe și expoziții unde se desfășoară anual Salonul Național de la Londra, a cărui tradiție datează din anii 1950. Există și alte facilități de agrement și rezidențiale în zona docurilor. În anul 2017 a început construcția The Pump House, o nouă clădire de birouri și rezidențiale.

Pump House este o clădire modernă, înaltă de 15 etaje, populară datorită locației sale unice. Fațada tip cortină face mai ușor să vă bucurați de vederea docurilor. Aceasta a fost instalată cu ajutorul ancorelor R-XPT II A4, livrarea acestora pe șantier fiind precedată de teste de specialitate - în timpul lucrărilor s-a dovedit că în beton au existat denivelări de aproximativ 50 mm în punctele unde trebuiau instalate balustradele și mâinile curente astfel încât fixarea aleasă trebuia să compenseze neregularitatea substratului. După efectuarea calculelor, Departamentul Tehnic de la Rawlplug Ltd a oferit clientului ancore R-HPT II A4 10140/60, care și-au făcut treaba perfect.

Produse folosite

R-HPTII-A4 Supreme Vezi detalii
R-XPTII-A4 Premium Vezi detalii

* Numele clădirilor sau construcțiilor, și de asemenea pozele în care sunt prezentate pot fi înregistrate ca mărci comerciale pe numele terților. Rawlplug nu este proprietarul mărcilor comerciale menționate și nu revendică niciun drept asupra acestora. Informațiile și materialele publicate provin din www.rawlplug.com

* Names of the buildings or engineering constructions as well as pictures presenting them may be registered as trademarks in the name of third parties. Rawlplug is not an owner of said trademarks and claims no rights thereto. The published information and materials come from www.rawlplug.com