Ancora șurub - o variantă unică a ancorelor mecanice

Șurubul pentru beton sau ancora șurub. Fiecare dintre aceste denumiri reprezintă același lucru - un produs unic și foarte avansat, fabricat într-una dintre cele mai moderne fabrici de elemente de fixare din Europa - fabrica Rawlplug din Łancut. Acesta reprezintă o variantă unică a ancorelor mecanice, care funcționează prin tăierea betonului în loc de a se expanda în el.

Șuruburile pentru beton sunt o alternativă atractivă pentru oricine caută o fixare extrem de sigură, performanțe tehnice excelente, rezistență la erori de instalare și, în același timp, instalare rapidă. Principalele lor avantaje pot fi rezumate în următoarele caracteristici cheie.

   1. Instalare simplă și fiabilă

Ancorele șurub sunt instalate în jumătate din timpul necesar pentru instalarea ancorelor mecanice expandabile.

În timpul procesului de înșurubare, sarcina aplicată ancorei este transferată în mod egal de pe toată lungimea șurubului pe pereții găurii. Acest lucru face ca instalarea să fie simplă și, totodată, fiabilă.

Procesul de instalare a fost scurtat, de asemenea, prin eliminarea necesității de curățare a orificiului cu o perie, contribuind cu cel puțin 20% la viteza de instalare, respectiv la economisirea timpului.

   2. Gamă largă de aplicații

Versatilitatea șuruburilor pentru beton vine din faptul că acestea combină avantajele ancorelor mecanice și chimice.

Produsul nostru este disponibil în 7 variante, fiind o fixare universală cu aplicații multiple atât în fixări permanente, cât și temporare (datorită posibilității sale unice de îndepărtare completă din substrat), bazată pe Evaluarea Tehnică Europeană, în conformitate cu opțiunea 1 din EAD 3300232 și 330011 sau partea 6 din ETAG 001.

Toate modelele menționate mai sus vin cu acoperire standard cu zinc. În plus, cele mai populare 2 variante (cu cap hexagonal și cap înecat) sunt prevăzute cu acoperirea specială Zink Flake (tehnologie brevetată de Rawlplug, oferind o protecție la coroziune mult mai mare față de acoperirea standard cu zinc). Testele efectuate în camera sărată au dovedit că șurubul R-LX cu acoperire Zink Flake rezistă la 1.500 de ore, comparativ cu 96 de ore pentru un produs cu strat standard de zinc. Acest lucru face posibilă utilizarea și pentru aplicații externe, unde este necesară clasa anticorozivă C4 (ex. balcoane, fațade ventilate).

Mai jos puteți vedea exemple de aplicații în care șuruburile pentru beton sunt utilizate cu un succes foarte mare:

   3. Instalare la distanțe mici față de margini și ancora adiacentă, cu posibilitate de ajustare

Construcția șurubului pentru beton combină caracteristicile ancorelor chimice și mecanice. Pe de o parte, filetul agresiv asigură tăierea profundă a betonului și capacități mari de încărcare, iar pe de altă parte, minimizează rezistența și frecarea la înșurubarea acestuia în beton pentru a facilita instalarea rapidă. Astfel, șurubul poate fi instalat chiar și fără unealtă electrică.

Alte caracteristici unice ale șurubului pentru se referă la posibilitatea reglării elementului fixat în timpul instalării (de exemplu pentru a corecta o greșeală de instalare). Șurubul poate fi reglat de două ori și până la 10 mm.

   4. Performanță maximă

Performanța remarcabilă a șuruburilor noastre pentru beton a fost obținută printr-o caracteristică unică care le deosebește de alte ancore șurub - filetul dublu. Acesta asigură capacitatea mare de încărcare și stabilitatea șuruburilor - extrem de importantă pentru sarcinile statice, cvasistatice și seismice atât în betonul nefisurat, cât și în cel fisurat. De asemenea, contribuind la capacitatea mare de încărcare, permite instalatorului să folosească șuruburi mai mici pentru a înlocui diametrul mai mare al ancorelor mecanice expandabile. Mai jos puteți vedea un exemplu în care un șurub M12 a fost înlocuit cu o ancoră șurub de 10 mm.

  • Rezistență la tracțiune. Beton nefisurat C20/25

De asemenea, un alt lucru important de menționat face referire la capacitatea de încărcare a ancorei șurub care este superioră ancorei de expandare pentru beton nefisurat (cu același diametru), ce reprezintă o provocare specială pentru proiectanții ancorelor datorită necesității de a lucra în fisurile din betonul expandat.

  • Rezistență la tracțiune. Beton fisurat C20/25

Datorită clasei ridicate a oțelului (10.9), rezistența șurubului pentru beton este, de asemenea, menținută la un nivel senzațional, depășind capacitățile de încărcare ce pot fi atinse prin ancorele mecanice expandabile standard.

  • Rezistență la forfecare. Beton nefisurat C20/25

Acum știți de ce ancorele șurub sunt un produs atât de unic. Parametrii lor depășesc ancorele mecanice expandabile și au proprietăți similare ancorelor chimice. În același timp însă, instalarea lor este cât se poate de ușoară.

Diminuarea timpului necesar rezultat la utilizarea betonului devine evidentă mai ales în cazul proiectelor mari în care se realizează un număr mare de fixări. Acest lucru face din șurubul pentru beton un produs care merită recomandat fiecărui tip de antreprenor, în toate etapele lucrărilor de construcție.