Tipuri de discuri diamantate

Utilizarea discurilor diamantate pentru tăierea diverselor tipuri de materiale reprezintă una dintre cele mai precise și mai rapide soluții folosite în proiectele de construcții. Durabilitatea acestora asigură o perioadă de exploatare îndelungată, o importanță deosebită a procesului fiind corelarea dintre materialul de tăiat și discul potrivit.

Mixtura de diamante sintetice și pulberi metalice folosită la un disc diamantat pentru tăiat diferă în funcție de duritate și de gradul de abraziune. Respectarea clasificării discurilor diamantate în funcție de tipurile de materiale pentru care sunt recomandate asigură o durată de exploatare optimă și tăieri ”curate” care nu afectează calitatea suprafeței obținute.

Discuri diamantate pentru beton

Discurile diamantate sunt folosite pentru tăierea mai multor categorii de beton - beton simplu, beton armat sau beton proaspăt. Rawlplug oferă discuri diamantate Rawlplug de înaltă calitate pentru toate tipurile de beton. Versatilul disc diamantat standard pentru tăiere în beton are lama sudată cu laser, oferind viteză mare de tăiere și o perioadă de exploatare îndelungată. Designul special conceput al acestui tip de disc diamantat beton permite tăierea uscată. Produsul este compatibil cu toate polizoarele unghiulare datorită dimensiunii arborelui de 22.23 mm. Poate fi utilizat și pentru tăieri în diverse tipuri de cărămidă sau blocuri cu goluri din beton ușor.

Discurile diamantate Turbo Premium și Turbo Extreme, disponibile în gama Rawlplug, sunt potrivite pentru tăieri în beton armat și alte categorii de materiale dure, precum  dalele de pavaj. În cazul modelului Turbo Extreme, procesul special de conectare a segmentelor de miezul de disc, brevetat de Rawlplug, reduce vibrațiile, sporind siguranța în exploatare. Dimensiunile disponibile pentru arbore permit utilizarea acestui tip de disc cu mașini de tăiat electrice și fierăstraie pe benzină.

Pentru betonul umed și proaspăt este indicat un disc diamantat cu segmente verticale suplimentare, cu design care să împiedice blocarea în substraturi. Acest tip de disc are o concentrație mai mare de diamante sintetice de înaltă calitate.

Discuri diamantate pentru plăci ceramice

Tăierea plăcilor ceramice este dificilă având în vedere materialul foarte dur care se poate sfărâma ușor la șocuri. Un disc diamantat pentru plăci ceramice trebuie să fie subțire pentru a asigura o tăiere fină și pentru a elimina imperfecțiunile ce pot apărea în timpul procedurilor de tăiere. Rawlplug oferă discuri diamantate destinate tăierilor de gresie, faianță sau țiglă, ce pot fi utilizate în condiții umede sau uscate. Dimensiunile arborelui pot fi de 22.23  mm sau 25.40 mm, fiind astfel compatibile cu o gamă variată de mașini de tăiere.

Discuri diamantate pentru metale

Tăierea unor materiale precum aluminiul sau cuprul se realizează cu un disc diamantat pentru metal cu un design special conceput care sa prevină blocarea în substraturi. Modelul de disc din gama Rawlplug permite utilizarea fără apă de răcire și montarea pe toate tipurile de polizoare unghiulare. Se pot folosi și pentru tăierile în PVC, gresie sau materiale neferoase.